Bodegas Lozano

Bodegas Lozano

Bodegas Lozano_Ficha

The original winery building dates back to 1964 which initially consisted of 26 steel tanks, a wine cellar in concrete tanks and an office. Consequently, several extensions were made, one in May of 1989 and then, in May of 1990. The project deals with the conditioning and restructuring of a currently abandoned industrial building and its adaptation as an administrative space linked to commerce and industrial use.

The administrative sector comprises of a reception area, tasting rooms for commercial visits and professional visits, meeting rooms for commercials, toilets as well as an atrium that connects to the lower floor. In addition, the quality sector of the winery, includes a laboratory, a meeting room, and the microbiology room.

The zone that will be dedicated to the industrial area includes a dining room, lavatories and changing rooms particularly for staff.

The building is encompassed by reusing the envelope of some industrial buildings, which are partially maintained. These are shaped using an envelope of prefabricated panels, and windows with metal profiles, metal  structure formed by metal pillars and metal trusses, false ceiling of sandwich panels, reinforced concrete slab with industrial resin finish and panel cover sandwich.

The ground floor consists of a reception space for visits, a tasting room for commercial visits, a lobby with four meeting rooms for commercials, a professional tasting room, a series of washrooms and a storage room. Moreover, the previous meeting room is converted into the laboratory, a microbiology room, and a staircase that leads to the adjoining nave on the first floor. This space is connected through a door with a ramp leading to a hall in the industrial zone, with a dining area as well as changing rooms for staff.

The central space of the nave engages in dialogue with the basement vertically through an atrium incorporating a staircase and an elevator.

The area under the staircase is used to communicate with the basement which is currently used as a tasting room through a small hall.

The characteristic use of the building is highlighted by linking administrative and industrial activity in a harmonious way.



Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar