Prado Pozuelo

Prado Pozuelo

PradoPozuelo

This project is the first of our most unique projects, the most “Morph”. This project was the definitive breaking of the shell for me. Everyone has always told us to be discreet, not to screw up, not to complicate our life, not to be naive, that things are the way they are and we end up confined in an invisible cage willingly, we remain inside because we think we are not worthy of getting out, and those are our boundaries and one day you decide to take a risk and cross the imaginary line that had kept you prisoner and without any power but fear.

Since I took this building´s terraces sketch to Jose Luis, with all doubts and insecurity in the world he supported the idea and since then I have never taken a step back. I realized dreams are more real than the routine because everyone has dreams and if you have determination, everyone will embrace your dreams and make them their own.

In a more prosaically way, the project speaks for itself. The plot has a large number of protected trees that used to “bother” while designing. Most of the time big ideas surge from a difficulty that pulls us out of our comfort zone and forces us to make something different. Instead of segregating the building clogging the free space, like a judo fighter, we used the enemies force in our favor, taking the footprint of the trees as a “leitmotif” to generate big terraces facing towards the green area of the plot. The idea is sublimated in the exempt block that was assigned in phase 2 of the promotion that, even has a tree inside of the footprint itself. The north facade of the promotion was in limbo for over a year, due to the difficulty of creating something coherent with the south curved facade. The final design is similar to the interior facade, thanks to the customers who encouraged us to make a daring design that would try to emulate the level of the star facade.

The landscaping and urbanization deserve a separate mention; an organic design without concessions and almost 20,000 square meters that even contain a running circuit. The community room, connected to the pool, has an organic design that makes it invisible from the dwellings.

The development of the project is becoming an exciting fight, one that we cannot give in a millimeter to be at the level of that blurry and bold, uneven, first sketch.



Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar